Činnosť rybárskej stráže v roku 2022

V roku 2022 vykonávalo činnosť rybárskej stráže 24 členov. Aj keď naši členovia rybárskej stráže majú dlhoročné skúsenosti, čas nikto nezastaví a nazberané skúsenosti bude treba postupne odovzdávať mladším ročníkom.Preto som sa zaviazal rozšíriť resp. omladiť aktív a tento rok sme sa zamerali na získanie nových záujemcov, ktorí boli následne vyslaní na školenie rybárskej stráže, ktoré po dôkladnej príprave všetci úspešne absolvovali. Už v tomto roku bol mestským úradom vymenovaný prvý člen a ďalších šesť čaká na zloženie sľubu, aby následne mohli pomôcť pri plnení úloh rybárskej stráže.

Ani v roku 2022 sme sa nevyhli množstvu priestupkov, ktoré však boli riešené prevažne na mieste, len niektoré boli postúpené na riešenie vyšším orgánom. V dvoch prípadoch bolo dokonca odobraté rybárske náčinie, ktoré po ich uzavretí prípadov skončí aj teraz v rukách našich najmenších rybárov na detských krúžkoch.

Opäť by som rád poďakoval členom policajného zboru z Púchova a útvaru kriminálnej polície z Považskej Bystrice, ktorí nám boli tak ako aj po minulé roky vo všetkom nápomocní a absolvovali s nami spoločné kontroly a sledovacie akcie na našich revíroch. Verím, že rozšírenie aktívu prinesie skvalitnenie výkonu rybárskej stráže a tým aj zvýšenie množstva vykonaných kontrol na revíroch SRZ.

Pripravil vedúci rybárskej stráže Marián Mierný